Acrylnagels zetten

Bent u ervan overtuigd dat acrylnagels voor u dé oplossing is? Door de onderstaande handleiding te volgen kunt u gemakkelijk zelf acrylnagels zetten, hierdoor kunt u uiteraard weer enorm veel geld besparen. Het zetten van acrylnagels is helemaal niet moeilijk, het is dus ook niet erg als u nog geen ervaring heeft met het zetten van dergelijke nagels. U bent ongeveer een uurtje bezig met het plaatsen van de acrylnagels, als u het enkele keren hebt gedaan, dan zal het alweer een heel stuk sneller gaan.

Stappenplan Acrylnagels zetten:

 

Stap 1)
Wij benadrukken graag dat het belangrijk is dat het plaatsen van acrylnagels op een hygiënische manier gebeurd, was daarom eerst goed uw handen en gebruik vervolgens ook nog wat desinfectant om de laatste bacteriën te verwijderen. Het is erg belangrijk om de handen vrij te maken van bacteriën en vet. Laat uw handen goed drogen voordat u doorgaat naar de volgende stap, hiervoor kunt u het best geen gebruik maken van een handdoek (door de bacteriën die hierin kunnen zitten).

Stap 2)
Voordat u begint met het plaatsen van de acrylnagels is het belangrijk om een bokkepoot bij de hand te hebben, hiermee kunt u de nagelriem namelijk iets terug duwen. Bij deze stap dient u met de bokkepoot de nagelriem iets terug te halen en vervolgens de huid die achter blijft op de nagel heel voorzichtig met een mesje weg te snijden, let erop dat u hierbij niet uitschiet!

Stap 3)
Vijl en/of knip vervolgens de nagels net zolang tot ze mooi rond zijn. Deze stap is naar eigen inzicht, hier zijn geen specifieke richtlijnen voor.

Stap 4)
Hebben uw nagels een mooie lengte? Dan is het tijd om door te gaan met de vierde stap. Bij deze stap moet u uw nagels bot gaan vijlen, dit doet u door met een vijl snel over de nagel heen te gaan. Het doel hiervan is om de grip van de tip op de nagel te verbeteren. Voordat u verder gaat met de volgende stap is het belangrijk om met een zacht doekje nog even het vijlstof op de nagels weg te halen.

Stap 5)
Pas vervolgens de tips en leg ze op volgorde. Het is hierbij belangrijk dat de tips allemaal goed passen en dat ze niet te groot of juist te klein zijn. Bij het kopen van de tips in de winkel moet u de maten al goed in de gaten houden, vraag zo nodig een winkelmedewerker om advies.

Stap 6)
Bij deze stap moet u wat hydrate op de nagel doen, dit zorgt ervoor dat de nagel droog en ontvet wordt, schrik er niet van als uw nagels wat wit uitslaan. Vervolgens kunt u de acrylnagel op de nagel vastplakken (de tips). Plak de nagels recht en zorgt ervoor dat ze goed vastzitten, dit kunt u doen door ze nog even zacht aan te drukken.

Stap 7)
Bij deze stap moet u het randje van de tip afvijlen, doe dit uiterst voorzichtig, de kans is namelijk anders erg groot dat de nagels weer loslaat. Maak vervolgens weer gebruik van een zacht doekje om het vijlstof weg te halen.

Stap 8)
Pak vervolgens een tipknipper en knip de tips die u zojuist op uw nagels hebt geplakt af tot een goede lengte. Zorg ervoor dat je de acrylpoeder en liquid al klaar hebt staan, deze dient u namelijk vervolgens op de nagel te doen zodat de acryl beter hecht op de nagel en de tip.

Stap 9)
Nadat u alle nagels in de acryl hebt gezet, dient u ongeveer 10 a 15 minuten te wachten. Na deze tijd kunt u weer gaan vijlen. Als laatste stap doet u nog wat cuticle olie op de nagelriem en wrijf deze er vervolgens goed in, hierdoor wordt de acryl een stuk harder en het geheel krijgt hierdoor ook een mooiere glans.